Appelsiini-gochujangkana

3 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

300 g Kanan paistileikettä
1 rkl Maissitärkkelystä
3 rkl Kylmää vettä
1 rkl Öljyä
1 rkl Soijakastiketta (16,9 %)
2 rkl Öljyä
150 g Punaista paprikaa
100 g Sipulia
Kastike
1 dl Vastapuristettua appelsiinimehua
1 rkl Paahdettua seesamiöljyä
Kastike
40 g Gochujang-chilitahnaa
20 g Soijakastiketta (16,9 %)
20 g Sokeria
20 g Osterikastiketta (Mae Krua)
15 g Pirkan riisiviinietikkaa
10 g Hienonnettua valkosipulia
5 g Inkivääriraastetta
Kaveriksi
Suolatonta jasmiiniriisiä

Jaa resepti

Ohje

1 rkl = 10 ml.

Ensimmäisenä kastike. Kuorin ja hienonsin valkosipulinkynnet, nostin rasiaan. Kuorin inkivääripalan lusikalla ja raastoin pieneksi, siirsin rasiaan. Loput ainesosat mukaan, sekoitin gochujangin täydellisesti joukkoon ja vein jääkaappiin. 

Seuraavaksi huuhdeltu paprika ja kuorittu sipuli. Leikkaa reiluiksi paloiksi, nosta omaan rasiaan ja vie jääkaappiin. 

Kana huoneenlämpöön, paista puolen tunnin päästä. Ennen sitä se pehmennetään - sekoita maissitärkkelys ja kylmä vesi kipossa. Kun se on tasaista, lisää öljy ja soijakastike. Suikaloi leikkeet ja laita isolle syvälle lautaselle. Marinadi perässä, sekoita käsillä tasaiseksi. 

Kun proteiini on ollut 25 minuuttia huoneenlämmössä, aloita riisi. Huuhtele 3 dl jasmiiniriisiä neljä kertaa kylmällä vedellä, valuta ja siirrä keittimeen. Vettä mitataan saman verran eli 3 dl. 

30 minuuttia kellossa - starttaa riisi ja kuumenna wokkipannu. Paista 300 g kanaa 4/6:lla kahdessa erässä, kuusi minuuttia erää kohden. Sekoita harvakseltaan, niin väriä tarttuu. Koskin kaksi kertaa erän aikana - kahden ja puolen minuutin kohdalla käänsin suikaleet ja viiden minuutin kohdalla sekoitin. 

Nosta kana lautaselle odottamaan, mittaa öljy pannulle ja lisää kasvikset. Paista niitä kuuden minuutin ajan, sekoita kahden minuutin välein. Tässä välissä ehtii puristamaan appelsiinin ja ottamaan kastikkeen huoneenlämpöön. 

Kasviksia kypsennetty kuusi minuuttia - kana ja kastike pannulle, sekoita tasaiseksi ja vähennä 3/6:een (tai 2/6:een). Avaa makuja kahden minuutin ajan. 

Lämpö nolliin, siirrä sivuun, lisää vastapuristettu appelsiinimehu ja paahdettu seesamiöljy. Sekoita tasaiseksi ja annostele riisipetien päälle. 

Kanakastikkeen suola 1,2 %, lopullinen 0,7 %. Reseptillä tulee keskitulista eli nyt flirttaillaan onnistuneesti suurelle yleisölle. 

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 0 Hapanimeläkana
  • 2 0 Korealaiset lihapullat
  • 2 0 Ground beef bulgogi
  • 2 0 Cashewkana
  • 2 0 Korealainen kanan jauheliha thaitwistillä
  • 1 1 Hoisin ground beef

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään